ANA SİTEYE GİT
Kategori Seçiniz
DELL Precision M3800: Ultrabook iş istasyonu - İnceleme

Dell’in en yeni 15.6 inç taşınabilir iş istasyonu modeli olan Precision M3800, 1.88kg’lık başlangıç ağırlığı ile geliyor.

Bugüne kadar taşınabilir iş istasyonlarının belki de tek kusuru, ortalama 3 kilogramı bulan ağırlıkları idi. 17 inç ekranlı modellerde ise bu ağırlık halen daha da fazla…

Dell’in yeni Precision M3800 modeli, iş istasyonu sınıfındaki özellikleri kullanıcılara oldukça hafif bir çözüm olarak sunuyor. Bu çözümü sunarken de genel iş istasyonu özelliklerinden çok az ödün veriyor.

1.88 kg’lık başlangıç ağırlığı ile bir çok 13 inçlik standart notebook modelinden bile daha hafif olan Precision M3800, alüminyum çerçevesi ve karbon-fiber kasası ile elinize aldığınızda gayet kaliteli hissettiren bir yapıya da sahip.

Dell M3800, standart notebooklardan farklı olarak; tam anlamıyla bir 3D CAD bilgisayarı. Çünkü, NX, Solidworks, Catia ve Inventor gibi bir çok yaygın CAD yazılımı ile sertifikasyona sahip.

M3800 aynı zamanda ultrabook konseptinde devrimci bir yaklaşım ile ortaya çıktı. Dell tarafından M3800’ün bütün konfigürasyonlarında CPU ve GPU özellikleri sabit tutulmuş durumda. Intel Core i7-4702HQ işlemci ile nVidia Quadro K1100M ekran kartı bir arada tek seçenek olarak geliyor. Bu iki komponent hem enerji tüketimini belli bir seviyenin altında tutarken hem de giriş ve orta seviye CAD çalışmaları için çok iyi bir performans veriyor. Dell, işlemci ve ekran kartı için ayrı soğutucu fanları kullanarak, olası bir yüklenme durumunda işlemcinin yavaşlamasını önlemiş.

4 çekirdekli işlemcisi ile beraber 16GB’a kadar RAM kullanımına izin veren M3800 modeli bu sayede belli bir seviyeye kadar render ve simülasyon (analiz) çalışmalarına da olanak veriyor.

nVidia’nın Kepler GPU ailesinin en küçük kardeşi olan Quadro K1100M ekran kartı, parça modelleme ve küçük montaj modellemede gayet iyi performans verecek bir kart olarak seçilmiş.

Sabit disk seçenekleri ise standart mobil iş istasyonlarını aratmayacak düzeyde seçilebiliyor. 1TB’a kadar HDD veya 512GB’a kadar SSD seçenekleri mevcut. Aynı zamanda Dell’in çok önemli bir avantajı olan Solid State Mini-Card opsiyonu da mevcut. Yani işletim sistemi için 128GB’lık mini-SSD seçilirken depolama için ilave 1TB’lık HDD ile konfigüre etmek mümkün.

Precision M3800 iki farklı ekran tipi ile geliyor: Gorilla Glass FHD veya QHD+ UltraSharp görüntü seçenekleri mevcut.

Yeni nesil 3200x1800 çözünürlük ile CAD ortamında mükemmel netlikte çizgiler ve müthiş canlılıkta renklerle çalışmak mümkün. İkonlarını bu kadar küçük görmek istemeyenler için de geleneksel Full HD seçeneği söz konusu.

Her iki ekran seçeneğinde de 5-parmak çoklu dokunmatik kontrol mümkün. Özellikle Windows 8 kullanıcılarının daha fazla faydasını göreceği bu özellik, CAD çalışmaları için çok önemli olan çoklu dokunmatik touch pad ile de desteklenmiş.

M3800’ün üzerinde bulunan 3 adet USB 3.0 ve 1 adet USB 2.0 portun tamamı PowerShare özelliğine sahip. Bu özellik sayesinde makine kapalıyken bile cep telefonunuzu şarj edebilirsiniz.

Dell Precision M3800, çok iyi seviyede CAD performansını çok hafif ve ince bir çözüm olarak sizlere sunuyor. Tabii ki çok daha üst seviyede performans beklentileri olanlar için Dell’in geleneksel iş istasyonu notebook serisinin yeni modelleri olan M4800 ve M6800’ü de değerlendirmek gerekecektir…

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN…

DELL iş istasyonları ile ilgili detaylı bilgi, Üçgen Yazılım’ın iş istasyonları için özel olarak hazırladığı www.is-istasyonu.com adresinden veya 0216 550 52 06 no’lu telefondan alınabilir.