ANA SİTEYE GİT
Kategori Seçiniz
İşlemciyi kökleyin!

Intel Turbo Boost, iş istasyonlarında kullanılan Xeon işlemcilerin de içerisinde bulunan Nehalem mikromimarisine entegre olarak gelen, özel bir teknolojinin adıdır.

Intel Turbo Boost’un amacı, kısaca, otomatik olarak, işlemci çekirdeğinin iş yoğunluğuna bağlı olarak, belli bir üst limite kadar, temel çalışma frekansından133MHz’lik artışlar yaparak, daha yüksek performans alınmasını sağlamaktadır. Limit aşıldığında da aynı şekilde 133 MHz’lik azaltmalar yaparak, normal limitlere geri çekmektedir.

Turbo Boost teknolojisi ayrıca, atıl durumdaki işlemci çekirdeklerini kapatarak, harcanan güç yol haritasını yeniden oluşturmaktadır. Bu sayede de dört çekirdekli bir işlemci çift ya da tek çekirdekli işlemci gibi işlev görebilmektedir.

Intel Turbo Boost Teknolojisinin maksimum frekansı işlemcinin aktif çekirdek sayısına bağlı olarak değişmektedir. Aktif çekirdek sayısı, tahmini elektrik tüketimi, tahmini güç tüketimi ve işlemci sıcaklığına göre Intel Turbo Boost teknolojisinin üst limitini belirlemek mümkündür.

Çoklu algoritması olan Turbo Boost, işlemci iş yükü için gereken limitlerin altında çalıştığında, üst limite ulaşana kadar frekansı dinamik olarak arttırmaktadır. Bu teknoloji ile işlemcideki güç ve sıcaklığı, performansınızı en yüksek noktaya çıkarmak ve enerji verimliliği için yönetebilirsiniz. Bu teknoloji, kısa sürelerde performansı maksimize etmek için, işlemcinintemel güç seviyesinden daha üst seviyede çalışmasına olanak sağlamaktadır.

Diğer Yazılar
Xeon işlemciler: Kesintisiz güç!
Intel Xeon, nehalem mikromimari tabanlı, 64-bit, özellikle sunucu ve iş istasyonları için üretilmiş, çok çekirdekli işlemci türüdür. Xeon’lar, Pentium 2 ile benzer özelliklere sahip işlemcilerdir. Zaman içerisinde, Pentium 2 işlemcilerin önbellekleri arttırılmış, iş is [...]
Devamını Oku...
Mükemmel Ekip Çalışması: Hem uzakta, hem birlikte!
2009 yılının ortalarından bu yana, HP Z serisi iş istasyonları, HP SkyRoom yazılımı kurulu olarak gelmektedir. Bu yazılım sayesinde HP iş istasyonu kullanıcıları, uzak lokasyonlardan, yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu grafiklerle, yüz yüze görüşme-toplantı yapma şansını yakala [...]
Devamını Oku...
nVidia Quadro Fermi: Grafik Performansında Sıçrama!
Fermi, NVIDIA Quadro’nun, piyasaya en son sürülen ve profesyonel ekran kartı çözümlerinde devrim yaratan serisinin adı... Tasarım, animasyon, video uygulamaları gibi, çok geniş bir platformda 5 kata kadar daha yüksek performans veren Fermi teknolojisi, Quadro’nun birinci sınıf profesyonel G [...]
Devamını Oku...