ANA SİTEYE GİT
Kategori Seçiniz
Monitör Teknolojisi Bir Kez Daha Değişti: LED Ekranlar

LED, İngilizce’deki “Light Emitting Diode – Işık Yayan Diyot” kelimelerinin baş harflerinin bir araya gelmesiyle türetilmiş, kısa süre içerisinde de günlük hayatta sıkça kullandığımız yeni bir kelime haline gelmiştir.

Peki tam olarak nedir bu LED ? LED monitörün yıllardır kullandığımız standart monitörlere göre farkı nedir ? İşte biz, bu yazıda aradaki farkı açıklamaya çalışacağız.

LED monitörlerin, standart monitörlerden en büyük farkı, düşük güç tüketimidir. Bu tip monitörler, normal floresan lambalarına kıyasla, 10’da 1 oranında daha az güç tüketirler. Daha az güç tüketmesi, standart monitörlere oranla farklı bir mimaride tasarlanması, aynı zamanda LED monitörlerin ömürlerini de uzatmış, ortalamasını 50.000 saate kadar çıkarmıştır. Bu kadar uzun yaşam döngüsüne karşın LED monitörler, özel bir bakıma ihtiyaç duymamaktadır. 

LED monitörlerin parlaklık seviyeleri büyük bir aralıkta ayarlanabilmekte, kontrast oranı son derece geniş tutulabilmektedir. LED monitörler, yüksek kontrast oranı avantajı yanında, düzgün arka ışık dağılımı verir. Göze hoş gelmeyen ve çalışmalarınızda sorun çıkaracak gölge, yansıma ve parıltıyı LED monitörler ile minimum seviyeye düşürebilirsiniz. Aydınlatması sayesinde LED monitörler, parlaklık değişimlerine daha hızlı tepki vermekte, bu sayede parlaklığın hızlı biçimde değiştiği sahnelerde, daha canlı, gerçekçi ve daha kaliteli görüntüler vermektedir.

İnce tasarımları ile LED monitörler, masa üzerinde az yer kaplar, bu özelliği ile tasarım harikası monitörler, masanızın üzerinde son derece şık bir görüntü vermektedir. Suya dayanıklı olma özelliği ile en yüksek emniyetin düşünüldüğü LED monitörler, profesyonel tasarımcılar için maksimum verimliliği sağlayacak şekilde düşünülmüştür.

Diğer Yazılar
Xeon işlemciler: Kesintisiz güç!
Intel Xeon, nehalem mikromimari tabanlı, 64-bit, özellikle sunucu ve iş istasyonları için üretilmiş, çok çekirdekli işlemci türüdür. Xeon’lar, Pentium 2 ile benzer özelliklere sahip işlemcilerdir. Zaman içerisinde, Pentium 2 işlemcilerin önbellekleri arttırılmış, iş is [...]
Devamını Oku...
İşlemciyi kökleyin!
Intel Turbo Boost, iş istasyonlarında kullanılan Xeon işlemcilerin de içerisinde bulunan Nehalem mikromimarisine entegre olarak gelen, özel bir teknolojinin adıdır. Intel Turbo Boost’un amacı, kısaca, otomatik olarak, işlemci çekirdeğinin iş yoğunluğuna bağlı olarak, belli bir üst limite kadar, temel &c [...]
Devamını Oku...
Mükemmel Ekip Çalışması: Hem uzakta, hem birlikte!
2009 yılının ortalarından bu yana, HP Z serisi iş istasyonları, HP SkyRoom yazılımı kurulu olarak gelmektedir. Bu yazılım sayesinde HP iş istasyonu kullanıcıları, uzak lokasyonlardan, yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu grafiklerle, yüz yüze görüşme-toplantı yapma şansını yakala [...]
Devamını Oku...