ANA SİTEYE GİT
Kategori Seçiniz
Mükemmel Ekip Çalışması: Hem uzakta, hem birlikte!

2009 yılının ortalarından bu yana, HP Z serisi iş istasyonları, HP SkyRoom yazılımı kurulu olarak gelmektedir. Bu yazılım sayesinde HP iş istasyonu kullanıcıları, uzak lokasyonlardan, yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu grafiklerle, yüz yüze görüşme-toplantı yapma şansını yakalamaktadır.

Toplam 4 kullanıcıya kadar destekleyen HP SkyRoom, aynı network üzerinde ya da sanal özel bir ağ ile bağlı olan, iki, üç ya da dört kullanıcı arasındaki iletişimi sağlayabilmektedir.

HP SkyRoom yazılımı;

Birden fazla üretim veya tasarım merkezi olan işletmeler

Farklı bölgelerdeki meslektaşlarına tele tıp kullanarak danışmak isteyen doktorlar,

Zaman kaybı ve yüksek seyahat giderleri olmadan, önemli bilgileri paylaşmak isteyen devlet memurları,

Öğrencilerine, üniversite ağını kullanarak uzaktan eğitim vermek isteyen eğitmenler tarafından sıklıkla kullanılmakta olan bir yazılımdır.

Linux platformunda kullanılamayan HP SkyRoom, Windows 7, Vista, XP Pro’nun 32 ve 64-bit sürümlerinde çalışmaktadır. Yazılım saniyede 15 kare hızında 320 x 240, 352 x 288, 640 x 480, 800 x 600 ve 960 x 720 video çözünürlüklerini destekler. SkyRoom’da veri güvenliği için sinyaller AES256 şifrelemesi tarafından korunmaktadır.

HP SkyRoom’un video standartları ve protokolleri H.264, MPEG2 ve kullanıcı ya da yönetici tarafından seçilebilir codec’tir.

SkyRoom ile doküman paylaşımı, sunumlar, HD videolar ve gerçek zamanlı 3D video paylaşımı (DirectX ve OpenGL) yapılabilir, paylaşılan içerik çözünürlüğü 1920x1080’e kadar, kullanıcı tarafından opsiyonel olarak seçilebilir, HP3 yüksek performanslı görüntü sıkıştırma ve açma, az kayıplı görsel sıkıştırma, delta sıkıştırma algoritması bulunmaktadır. VPN bağlantısı kullanılan SkyRoom yazılımı, bu sayede kurumsal ağın dışında olduğunuz zamanlarda, uzak lokasyonlardan iş arkadaşlarınıza ulaşmanızı ve paylaşım yapmanızı sağlamaktadır.

Diğer Yazılar
Xeon işlemciler: Kesintisiz güç!
Intel Xeon, nehalem mikromimari tabanlı, 64-bit, özellikle sunucu ve iş istasyonları için üretilmiş, çok çekirdekli işlemci türüdür. Xeon’lar, Pentium 2 ile benzer özelliklere sahip işlemcilerdir. Zaman içerisinde, Pentium 2 işlemcilerin önbellekleri arttırılmış, iş is [...]
Devamını Oku...
İşlemciyi kökleyin!
Intel Turbo Boost, iş istasyonlarında kullanılan Xeon işlemcilerin de içerisinde bulunan Nehalem mikromimarisine entegre olarak gelen, özel bir teknolojinin adıdır. Intel Turbo Boost’un amacı, kısaca, otomatik olarak, işlemci çekirdeğinin iş yoğunluğuna bağlı olarak, belli bir üst limite kadar, temel &c [...]
Devamını Oku...
nVidia Quadro Fermi: Grafik Performansında Sıçrama!
Fermi, NVIDIA Quadro’nun, piyasaya en son sürülen ve profesyonel ekran kartı çözümlerinde devrim yaratan serisinin adı... Tasarım, animasyon, video uygulamaları gibi, çok geniş bir platformda 5 kata kadar daha yüksek performans veren Fermi teknolojisi, Quadro’nun birinci sınıf profesyonel G [...]
Devamını Oku...