ANA SİTEYE GİT
Kategori Seçiniz
Xeon işlemciler: Kesintisiz güç!

Intel Xeon, nehalem mikromimari tabanlı, 64-bit, özellikle sunucu ve iş istasyonları için üretilmiş, çok çekirdekli işlemci türüdür. Xeon’lar, Pentium 2 ile benzer özelliklere sahip işlemcilerdir. Zaman içerisinde, Pentium 2 işlemcilerin önbellekleri arttırılmış, iş istasyonları ve sunucular için uygun hale gelecek bir takım teknolojiler eklemlenmiş ve bugünkü Xeon işlemcilere ulaşılmıştır.

i7 ile Temel Farkları

Core i7, Xeon’lar gibi 64-bitlik ve çok çekirdekli bir işlemci türüdür. Xeon’lardan farklı olarak daha ziyade masaüste ve dizüstü ev-ofis bilgisayarları için üretilmiştir. Hiçbir oyunun 8  çekirdek desteklememesi nedeniyle, oyuncular tarafından i7’ler daha çok tercih edilmektedir. Core i7 serisi, Core 2 Duo işlemci ailesinden sonra gelmektedir.

Xeon’lar çok çekirdekli ve çok işlemcili konfigurasyonlar içeren iş istasyonları için mükemmel bir seçenektir. Farklı iş yüklerini, uyumlu hale getirebilme adına, güç yönetimi yapma yeteneği vardır. Bu da i7 ile arasındaki en temel fark olarak gözükmektedir. Ayrıca Xeon’lar, i7’lere göre daha profesyonel işlemciler olduğundan, fiyatları da bir miktar daha yüksektir.

Çoklu görevleri yerine getirmede, iş istasyonu için optimize edilmiş Xeon işlemciler, Turbo Boost, Hyper-Threading gibi yeni jenerasyon akıllı teknolojiler kullanmaktadır. Bu sayede modelleme, tasarım, render gibi işlemleri Xeon işlemcileri kullanarak çok daha hızlı biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

İş İstasyonlarında Kullanılan Yeni Xeon İşlemciler

Intel Xeon 5600 Serisi:

5600 serisi iş istasyonu işlemcileri, bilgisayarınıza benzersiz bir performans ve esneklik getirirken, tasarımcılar ve mühendisler, bu işlemciler ile yalnızca karmaşık görevleri değil, çoklu görevleri de eş zamanlı olarak hızlı biçimde yapabilmektedir.

2 adet Xeon 5600 serisi işlemci takılı tek bir iş istasyonu, 12 çekirdek ve 192 GB’a kadar yükseltilebilen bellek yapılandırması ile, mükemmele yakın bir kapasite sağlamaktadır. Bu işlemciler, akıllı performansları ile çoklu görevleri kolayca yerine getirerek her zamankinden daha üretken bir performans sağlamanıza yardımcı olacaktır. Böylece yenilikçi ürün tasarımlarınızı kolayca oluşturabilecek, zorlu grafiklerin ve görsel efektlerin üstesinden gelebileceksiniz.

Intel tabanlı iş istasyonları Dünya çapında en yaygın olan 64 bit iş istasyonu platformudur. İşinizi ileriye götürmek adına ihtiyacınız olan istikrar ve ölçeklenebilirliği sunması için bu işlemcilere güvenebilirsiniz. Xeon 5600 serisi, güvenliği ve güvenilirliği üst noktalara taşır.

Xeon 5600 serisi, dijital içerik oluşturmada önceki işlemcilere oranla %38’e varan performans artışı sağlamaktadır. En zorlu iş akışları ve grafik gereksinimlerini karşılar.

Intel Trusted Execution Technology, kötü niyetli yazılımları (malware, rootkit gibi) önleyerek, değerli fikri mülkiyetlerinizi, bugünün sofistike saldırılarına karşı korumanızı sağlar.

Xeon 5600 serisinin masaüstünüze getirdiği güç ve esneklik ile, en zorlu kullanıcılarda bile, çoklu iş istasyonlarına ya da ayrı bir PC’ye ihtiyaç duymayacaksınız.

Enerji tüketiminizi ve bilgisayar başına düşen IT masraflarını azaltmak için tüm masaüstü sistemlerini birleştirebilir, bu sistemler için tek bir işletim sistemi kurabilirsiniz.

İş istasyonu tabanlı Intel Xeon 5600 serisi işlemciler, içerik oluşturmak, sanallaştırmak ve simule etmek için iki akıllı işlemci ile tasarlanmış olan ürün, dijital içerik oluşturma ve gelişmiş iş akışı modelleme için %38’lik bir performans artışı sağlar. Intel Turbo Boost Teknolojisi ile geliştirilmiş olan Intel Xeon 5600 işlemciler, otomatik olarak en alt güç tüketimi durumuna, herhangi bir performans kaybı olmadan geçmektedir. Bu iki yüksek performanslı işlemci, işlem bilgilerinin içerisine karmaşık verileri kolayca dönüştürebilmektedir.

Sunucu seviyesindeki performansı, bir iş istasyonu içerisinde yakalamanızı sağlayan Intel Xeon 5600 serisi işlemciler ile verimliliğinizi üst noktalara çıkarabilirsiniz.

Intel Xeon 5600 işlemci serisi, iş yükünüze uyum sağlayan akıllı işlemcileri ile, tek çekirdekli işlemcilere oranla performansı 15 kata kadar arttırmaktadır.

Kullanılan Intel Turbo Boost Teknolojisi ile, çekirdek frekansını arttırıp, özel iş parçacıklarının daha hızlı çalışmasını sağlayarak ve iş yüklerini çok parçacığa bölerek performansı en üst seviyeye çıkarmaktadır.

Xeon 5600 serisi işlemcilerde kullanılan bir diğer önemli teknoloji olan Intel QuickPath, yüksek hızlı, noktadan noktaya işlemci ara bağlantıları ile, iki işlemcili iş istasyonlarının ölçeklenebilir paylaşımlı bellek mimarisi için daha büyük cache ve daha büyük bellekler sağlamaktadır.

Xeon 5600’deki paylaşılan L3 cache, uygulama performansını, işlemcinin çekirdeklerine giden trafiği azaltarak sağlamaktadır.

İş istasyonları için tasarlanan Xeon 5600 serisinde yer alan Intel Quick Data Teknolojili, Intel I/O Acceleration teknolojisi ile, verilerinizi daha verimli bir şekilde taşıyabilir bu sayede, hızlı, ölçeklenebilir ve güvenilir network performansı yakalayabilirsiniz.

Intel Advanced Encryption Standard, herhangi ek bir uygulamaya gerek duymadan ya da genel performansta bir düşüşe neden olmadan, sağlam bir şifreleme yapma olanağı sağlar.

Yeni nesil 32nm işlemci teknolojisi kullanılan bu işlemcilerle, Intel Xeon X5570 ile benzer performansa, %30 daha az güç harcayarak ulaşabilirsiniz.

Intel Xeon 5600 serisi işlemciler, çalışan çekirdekleri korurken, çalışmayan çekirdeklerin boş kalmasına izin verip, bu sayede enerji tüketiminin sıfıra yakın değerlere inmesine yardımcı olur. Böylece boştaki iş tüketimini azaltır.

Intel Xeon 5600 serisi, performansı en alt düzeyde etkileyecek şekilde, işlemci, bellek ve I/O controller’ı en düşük enerji tüketimi noktasına getirerek, toplam güç tüketiminde tasarruf sağlamaktadır.

Intel Xeon 3600 Serisi:

Xeon 3600 serisi, en yüksek performans sağlayan, tek soketli işlemci serisidir. Sunduğu akıllı performans özellikleri, 3 boyutlu tasarımlar, dijital içerik oluşturma, mühendislik ve finansal konularda daha önce olmadığı kadar üretken olmanızı sağlayacaktır.

Intel’in en güçlü tek işlemcili iş istasyonu, geniş bir güvenlikle birlikte, yüksek kapasite ve performans sağlar. Yüksek duyarlılıktaki uygulamaları ile, model tasarım, CAD, mekanik ve elektriksel tasarım, finansal analiz ve buna benzer alanlardaki fikirlerini hızlı ve etkili biçimde gerçeğe dönüştürür.

6’ya kadar yükseltilebilen işlemci çekirdeği, dijital içerik oluşturmada, bir önceki jenerasyon tek soketli iş istasyonlarına oranla yüzde 44’e varan performans artışı sağlamaktadır. İş yüklerine akıllıca uyum sağladığından geniş bir uygulama ve görev yelpazesinde daha iyi performans sağlamaktadır.

Bu işlemci serisinde 32 ve 64 bit’lik Linux ve Windows uygulamaları eşzamanlı ve güvenli olarak çalışmaktadır.

Intel Xeon 3600 serisi işlemciler ile, tek işlemcili iş istasyonu deneyiminde akıllı ve ölçeklenebilir bir performans sağlayabilirsiniz. Bu işlemciler, yüksek miktarda bellek bant genişliği ve profesyonel düzeyde grafik adaptörlerini desteklemektedir. Daha verimli iş istasyonu performansı için tasarlanan Xeon 3600 serisi, tasarım, mühendislik ve finansal pazar konularındaki profesyonel taleplerinizi karşılayabilmektedir. Intel Xeon 3600 serisi işlemciler, performansı, otomatik olarak iş yüküne göre ayarlayan Intel Turbo Boost teknolojisine sahiptir. Intel Xeon 3600 serisi işlemciler ile sisteminizi geliştirerek, daha üretken olması gereken üst düzey iş istasyonu kullanıcılarının güvenilirlik ve performans konularındaki beklentilerini karşılayabilirsiniz.

Tek soketli iş istasyonları için tasarlanmış olan Xeon 3600, 6 Intel mikromimarili işlemci  çekirdeği ve 12 MB Level 3 cache içerir. Bu sayede Intel Xeon 3500 serisi işlemcilere kıyasla önemli bir performans artışı sağlamaktadır. Daha öncede sözü geçen Intel Turbo Boost ve Intel Hyper-Threading teknolojileri ile gerekli yüksek performansı sağlamaktadır, dijital içerik oluşturma, mühendislik ve finansal kullanıcıların yeni fikirlerini daha önce olmadığı kadar hızlı oluşturması için tek çekirdekli hiçbir işlemcide olmayan performansı sağlamaktadır.

Kullanıcılar DDR3’teki en hızlı okuma/yazma hızlarını isteyen kullanıcılara, bu hızı, bellek kapasitesinden ödün vermeden, sistem başına 6 DIMM slot içeren, 1333 MHz, kanal başına ikiye kadar çıkabilen DDR3 DIMM’lerin desteğinden yararlanarak sağlar.

Xeon işlemci 3600 serisi, Intel X58 Express chipsete (LGA1366) dayalı platformlar ile uyumludur.

Diğer Yazılar
İşlemciyi kökleyin!
Intel Turbo Boost, iş istasyonlarında kullanılan Xeon işlemcilerin de içerisinde bulunan Nehalem mikromimarisine entegre olarak gelen, özel bir teknolojinin adıdır. Intel Turbo Boost’un amacı, kısaca, otomatik olarak, işlemci çekirdeğinin iş yoğunluğuna bağlı olarak, belli bir üst limite kadar, temel &c [...]
Devamını Oku...
Mükemmel Ekip Çalışması: Hem uzakta, hem birlikte!
2009 yılının ortalarından bu yana, HP Z serisi iş istasyonları, HP SkyRoom yazılımı kurulu olarak gelmektedir. Bu yazılım sayesinde HP iş istasyonu kullanıcıları, uzak lokasyonlardan, yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu grafiklerle, yüz yüze görüşme-toplantı yapma şansını yakala [...]
Devamını Oku...
nVidia Quadro Fermi: Grafik Performansında Sıçrama!
Fermi, NVIDIA Quadro’nun, piyasaya en son sürülen ve profesyonel ekran kartı çözümlerinde devrim yaratan serisinin adı... Tasarım, animasyon, video uygulamaları gibi, çok geniş bir platformda 5 kata kadar daha yüksek performans veren Fermi teknolojisi, Quadro’nun birinci sınıf profesyonel G [...]
Devamını Oku...